Home  Aktuelles geändert: 22.06.09

Aktuel

Tėrhiqni vėmendjen pėr donacione          Tėrhiqni vėmendjen pėr donacione          Tėrhiqni vėmendjen pėr donacione          Tėrhiqni vėmendjen pėr donacione          Tėrhiqni vėmendjen pėr donacione          Tėrhiqni vėmendjen pėr donacione

Ndihme per 16 vjeqarin Veton nga KosovaTėrhiqni vėmendjen pėr donacione

Lufte kunder Tumorit te Trurit

Vetoni vjen prej nje fshati te vogel 25 km large nga Prizreni / Kosove. Deshira e madhe e tij ishte kur i ndihmonte babait te tij ne fushe. Veqanarisht ndihej krenar kur i lejohej qe ta ngaste traktorin. Mese gjysme viti nuk mundet ai ta beje  kete, gjithashtu ju desht qe ta nderpres shkollimin.

Urgjentisht i nevoitet atij Terapi rrezatimi. Ky trajtim mjeksor nuk mund te behet ne Kosove.

Nga nje Klinik Specialistike qe gjindet ne Istambull te Turqise mund Vetoni te ndihmohet, mirepo prinderve te tij iu mungojne te hollat per kete.

 

Vetoni tashme ka nje vite qe eshte i semuar. Ai ankohej rregullisht nga Kokedhembja, ka pasur etje te tepruar, kjo me von percillej me probleme ne shiqim. Prinderit e tij e derguan ate te mjeku i Syve, se besojshin qe ai ka nevoj per syza. Mirepo syzat nuk i ndihmuan atij aspak. Prinderit derguan ate ne kliniken Univerzitare ne Prishtine.

Pas disa Kontrollave te shumta, moren lajmin e trishtueshem se “Vetoni ka Kancer”!

Ai ka Tumor femer ne gjenderen e Epifizes, qe quhej edhe ndryshe Pinealistumor. Gje qe edhe ne gjermani nuk eshte Diagnos qe mund te trajtohet aq lehte. Kushtet ne Kosove dhe Situata financiare ua veshterson prinderve me teper kete. Terapia Kimikale qe eshte urgjentisht e domosdoshme ne Kosove nuk mund te behet.

Familja dhe te afermit e tij qe gjinden ne diaspor jane munduar maksimalisht per ti ndihmuar Vetonit.

Ata gervishen te hollat e fundit se bashku per tia mundesuar atij mjekimin. Ne Klinikenuniversitare “Nene Tereza” ne Shqiperi iu eshte ofruar mjekimi i pare. Tashme ka kryer vetoni 4 ciklet dhe tumori eshte terhjekur pak dicka.

Shume me rendesi per mjekime te metutjeshme eshte vazhdimi i Terapise per rrezatim. Ne Kosove nuk ekziston ende Klinika onkologjike. Rruga e vetme per Sherim eshte udhetimi jashte shtetit ne nje Klinik Specialistike ne Istambull. Kontaktet jane te  krijuar dhe kaha e zgjatjes se mjekimit do te jete 5 jave. Gjithashtu shoqata BILD hilft e.V. “Ein Herz für Kinder“ deshiron ti ndihmon Vetonit.   Shoqata “Ein Herz für Kinder“ momentalisht merr persiper shpenzimet e mjekimit ne Istambull. Mirepo shpenzimet per banim te perkohshem dhe ushqim, gjitheashtu per perkthyesin me njohuri medicionale dhe mjekimi i metutjeshem nuk jane te ofruar.

Mirepo shpenzimet per banim te perkohshem dhe ushqim, gjitheashtu per perkthyesin me njohuri medicionale dhe mjekimi i metutjeshem nuk jane te ofruar.

Familja ka aq shume borgj dhe eshte ne fund. Mjekimi ne Istambull duhet te behet urgjent.Ne momentin e fundit orientohet familja ne shoqaten tone „Kosovo-Hilfe-Deutschland e.V.“

 

Na ndihmoni qe  te ndihmojme!
 
 PayPal-Bezahlmethoden-Logo

klikoni ne butonin per dhurimin, qe ta jepni kontributin tuaj per Vetonin:


 Konto per dhurim  226 100 100 / Shenimi "Ndihme per Vetonin"  / Nr. i Bankes 422 600 01  / Banka : Volksbank Ruhr-Mitte
 

Bashkepuntoret e shoqates „Kosovo-Hilfe-Deutschland e.V.“ ekzistojn qe nga viti 1999 dhe punojn vullnetarisht.Pas nje kohe te gjate bashkpunimi me drejtues  private, persona privat,pulikimeve dhe shume ndimes dhe bashkpuntore kemi pasur shume sukses.Megjithate patem mundesi tju ofroj ndihme  shume njerezve kosovare qe kishin nevoj.Projektet jane realizu si dhe eshte bere kujdesi per familiet refugjate  lokale deri te perkrahja per integrim ketu ne vend dhe kjo eshte si   simbol i bashkeqytetrimit me ligje

© Angelika Mummelthey – Mobile: 0171-7401697 – email: khd-am@web.de – www.kosovo-hilfe-deutschland.de

Kosovo-Hilfe Deutschland – refugee international e.V. – Virchowstr. 5 – D 45886 Gelsenkirchen


Regjstrimi i shoqatės : „Amtsgericht Gelsenkirchen“ VR 1589 – Numeri i taxes: 319/5898/0707

(c) Kosovo-Hilfe-Deutschland / webdesign: Wilfried Heidl 2004 - 2009